Auto uitlijnen

Nog te weinig bestuurders kennen de voordelen van een goed uitgelijnd voertuig. Toch is uitlijnen en balanceren net zo belangrijk als het kiezen van de juiste banden.

Bij het uitlijnen van een auto wordt de wielophanging weer afgesteld op de stand waarvan de fabrikant zegt deze het beste is. Bij het uitlijnen wordt nauwkeurig gemeten wat de stand van de wielen ten overstaan van uw auto is. Deze worden vervolgens door een specialist naar de optimale stand “uitgelijnd”. Dit proces verbetert uw wegligging drastisch, en zorgt daardoor voor een comfortabele rit.

Uitlijnen voor alle personenauto's en bestelwagens

Tijdens het autorijden kan het altijd gebeuren dat u over de stoeprand of door een kuil rijdt. Dit kan tot gevolg hebben dat uw wielas niet meer recht staat. U stuurt niet meer gemakkelijk, u verbruikt meer brandstof of uw auto wijkt steeds uit. De banden slijten niet meer gelijkmatig en ook dat kost geld. Maar veel belangrijker nog is uw veiligheid. Een auto met een onregelmatige uitlijning is levensgevaarlijk op de weg. U brengt niet alleen uzelf in gevaar, maar ook uw medeweggebruikers. Ook voor dit belangrijke stukje onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres.

Wanneer is uitlijnen nodig?

  • Als de banden een onregelmatig slijtagepatroon vertonen
  • Als u bij rechtuit rijden steeds wat bij moet sturen
  • Als u een aanrijding heeft gehad of bijvoorbeeld tegen een stoeprand bent gereden